From Trivial Ostrich, 10 Months ago, written in Plain Text.
Embed
  1. Л. Б. Аткинсън е малко цитиран в телевизионни разкази. Неговото изобретение през 1882 г. на огледалата за барабанно сканиране обаче трябваше да има решаващо въздействие и би позволило - в конкуренция с диска на Нипков - възхода на механичната телевизия през 20-те и 30-те години.
  2. За съжаление няма официално доказателство за датата на завършване на това устройство. Аткинсън, който завършвал Кингс Колидж през 1885 г. и влезе в професионалния живот, успял да изгради своето устройство, въпреки че знаеше хипотезата, разработена от Уайлър. Но, както той също посочва в своята статия, че все още има своите модели - по подразбиране: съществуването им е подлежащо на проверка - той щеше да има само петнадесет дни, за да ги построи, след като узнае предложението на Вайлър. , В допълнение, Уийлър е студент в Оксфорд през първата половина на 1880-те и е в състояние да научи за работата на Аткинсън на място. Освен ако не бъдат открити нови документи, въпросът за приоритета на този етап е неопределен.
  3. Огледалните колела ще играят важна роля в развитието на механичните телевизии през първите три десетилетия на 20-ти век и вероятно е несправедливо да се наричат ​​колела Weilelr, а не колела Atkinson.
  4. https://ok.ru/group/54095563784270/topic/67918421516366
captcha